Teknologia, vastuullisuus ja työhyvinvointi - tunne ammattikeittiön trendit!
Ammattikeittiöt ovat monien muutosten ja haasteiden edessä. Tällä hetkellä puhuttavat erityisesti kestävä ja energiatehokas ruoantuotanto, vastuullisuus ruokapalveluissa ja teknologian vaikutukset ammattikeittiöympäristössä. Henkilöstön johtaminen ja työhyvinvoinnin lisääminen sekä laatu ja elämyksellisyys ovat tehokkuuden ja teknologian rinnalla yhtä tärkeitä menestyksen tekijöitä ammattikeittiössä.
Tulevaisuuden ammattikeittiö 2019 -seminaarissa kuulet ammattikeittiön ajankohtaiset trendit ja uusimmat tuulet. Saat tietoa parhaista käytännöistä, työkaluista ja teknologioista, joilla ammattikeittiön toimintaa kannattaa kehittää.
Seminaarin teemoina ovat tänä vuonna:
- Ammattikeittiön ja ruoantuotannon tulevaisuus
- Tehokkaat tuotantoprosessit – moniulotteiset hyödyt
- Ruokapalveluiden vastuullisuus ja ympäristökuormituksen vähentäminen
- Moderni johtaminen ja työhyvinvointi ammattikeittiössä
Tervetuloa seminaariin!
Puhujat

Merja Ahola
ruokapalvelupäällikkö
Sodankylä
Olen Kittilästä kotoisin, ja toimin Sodankylässä ruokapalvelupäällikkönä vastaten ruokapalvelusta ja sen kehittämisestä. Työhöni kuuluvat muun muassa hankinnat, talousarvioiden ja palvelusopimusten...
Olen Kittilästä kotoisin, ja toimin Sodankylässä ruokapalvelupäällikkönä vastaten ruokapalvelusta ja sen kehittämisestä. Työhöni kuuluvat muun muassa hankinnat, talousarvioiden ja palvelusopimusten laatiminen, mutta myös ponnistelut alueellisen ruokatuotannon hyödyntämiseksi joukkoruokailussa.
Työssäni monipuolisuus on etu, ja pidän uuden luomisesta sekä haastavista projekteista.

Petri Rauha
keittiömestari
Kitchen Consulting
Keittiömestari Petri Rauha, jolla lähes 30 vuoden kokemus ammattikeittiöistä ja siitä 20 vuotta esimiehenä hotelleissa, tapahtumataloissa, ravintoloissa ja konsulttina.
Keittiömestari Petri Rauha, jolla lähes 30 vuoden kokemus ammattikeittiöistä ja siitä 20 vuotta esimiehenä hotelleissa, tapahtumataloissa, ravintoloissa ja konsulttina.

Elina Ovaskainen
vastuullisen ruokaketjun kehittämisen asiantuntija
Motiva Oy
Elina Ovaskainen on...
Elina Ovaskainen on työskennellyt viimeisten 6 vuoden ajan Valtion kestävän kehityksen yhtiö Motivassa, vastuualueinaan muun muassa kestävä ruokajärjestelmä ja vastuulliset julkiset elintarvikehankinnat. Elina toimi projektipäällikkönä laatimassa ensimmäistä laajaa hankintaopasta vastuullisiin elintarvikehankintoihin, joka julkaistiin vuonna 2017. Elina vastasi oppaan maakunnallisista koulutuksista useissa eri tilaisuuksissa. Koulutukseltaan Ovaskainen on kotitalousopettaja. Hän on urallaan toiminut niin ammattikeittiössä suorittavassa työssä, kun opettajana alan tuleville ammattilaisille.

Juha Jokinen
Food Service Consultant, ETM
Defose Oy
Juha Jokinen on työskennellyt ruoan parissa ja ruokapalvelualalla koko ikänsä, elintarviketieteiden maisterin tutkinnon jälkeen yhtäjaksoisesti yli 20 vuotta. Tuona aikana...
Juha Jokinen on työskennellyt ruoan parissa ja ruokapalvelualalla koko ikänsä, elintarviketieteiden maisterin tutkinnon jälkeen yhtäjaksoisesti yli 20 vuotta. Tuona aikana Juha on seurannut tiiviisti alan kehitystä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Nyt oman konsulttiyrityksensä kautta Juha kehittää ammattikeittiöiden kykyä tuottaa erinomaisia ruokapalveluja. Hänen yrityksensä palveluihin kuuluvat muun muassa ammattikeittiön suunnittelu, erilaiset selvitykset ja analyysit sekä koulutus ja valmennus.

Paula Juvonen
palvelupäällikkö, ruokapalveluiden koordinointi ja kehittäminen
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Paula Juvonen työskentelee ruokapalveluiden sopimusohjauksen, koordinoinnin ja kehittämisen parissa Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Paula on koulutukseltaan ETM.
Paula Juvonen työskentelee ruokapalveluiden sopimusohjauksen, koordinoinnin ja kehittämisen parissa Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Paula on koulutukseltaan ETM.

Lauri Reuter
biotekniikan tohtori
innovaatiostrategi
Lauri Reuter on biotekniikan tohtori, innovaatiostrategi ja mehiläishoitaja. Lauri on vakuuttunut siitä, että uuden teknologian käyttäminen viisaalla tavalla mahdollistaa terveellisen...
Lauri Reuter on biotekniikan tohtori, innovaatiostrategi ja mehiläishoitaja. Lauri on vakuuttunut siitä, että uuden teknologian käyttäminen viisaalla tavalla mahdollistaa terveellisen elämän terveellä planeetalla, kaikille.

Nina Rokkila
toimitusjohtaja
Palmia

Heli Hakulinen
alue-esimies,
Tuusulan kunnan ruokapalvelut
Työtehtäviini kuuluu muun muassa työntekijöiden sparraus asiakasrajapinnassa ja monipuoliset viestintätehtävät. Koulutukseltani olen restonomi AMK.
Työtehtäviini kuuluu muun muassa työntekijöiden sparraus asiakasrajapinnassa ja monipuoliset viestintätehtävät. Koulutukseltani olen restonomi AMK.

Jaakko Halmetoja
hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija, biohakkeri
Jaakko Halmetoja on hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija sekä tietokirjailija, joka tunnetaan superruoka- ja biohakkerointi-ilmiöiden pioneerina sekä ”ruokafuturistina”. Viimeisen vuosikymmenen...
Jaakko Halmetoja on hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija sekä tietokirjailija, joka tunnetaan superruoka- ja biohakkerointi-ilmiöiden pioneerina sekä ”ruokafuturistina”. Viimeisen vuosikymmenen Halmetoja on kansantajuistanut säännöllisten mediaesiintymisten sekä noin 100:n vuosittaisen luennon kautta eri terveysteknologioiden ja raaka-aineiden hyötyjä sekä uniikkeja käyttötapoja.
Jaakko Halmetoja on toiminut hyvinvointialan sarjayrittäjänä 20-vuotiaasta lähtien ja työskentelee neuvonantajana useille sekä suomalaisille että kansainvälisille terveysalan kasvuyrityksille.

Tiina Tuovinen
lehtori
Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu
Tiina Tuovinen toimii lehtorina Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa (XAMK). Työtehtävät ovat opetus, opiskelijavastaavan tehtävät sekä projektityö. Koulutukseltaan hän...
Tiina Tuovinen toimii lehtorina Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa (XAMK). Työtehtävät ovat opetus, opiskelijavastaavan tehtävät sekä projektityö. Koulutukseltaan hän on maa- ja metsätaloustieteiden maisteri. Pääaineena yliopisto-opinnoissa oli kodin teknologia ja siinä erityisesti ammattikeittiöteknologia. Sivuaineena opiskeltu ravitsemustiede on myös ollut hyvä tietoperusta työtehtäville.
Tuottava ja tehokas ammattikeittiö -hankkeessa Tiina Tuovinen toimi projektipäällikkönä. Vastuualueena kehittämistoimissa hänellä oli laiteteknologia ja sen entistä tehokkaampi käyttäminen ammattikeittiöissä.

Kalle-Heikki Koskinen
toimitusjohtaja, DI
Saircon Oy
Kalle-Heikki Koskinen on ammattikeittiöiden asiantuntija- ja suunnittelutoimisto Saircon Oy:n projektipäällikkö, toimitusjohtaja ja osakas. Hänellä on yli 10 vuoden monipuolinen kokemus...
Kalle-Heikki Koskinen on ammattikeittiöiden asiantuntija- ja suunnittelutoimisto Saircon Oy:n projektipäällikkö, toimitusjohtaja ja osakas. Hänellä on yli 10 vuoden monipuolinen kokemus keskus-, valmistus- ja palvelukeittiöiden, ravintoloiden ja kahviloiden suunnittelusta sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Kalle-Heikin missiona on luoda ympäristöjä, joissa ihminen ja liiketoiminta voivat loistaa.

Minna Lahtinen
ylitarkastaja, Elintarvikehygienia
Ruokavirasto
Työskentelen Ruokavirastossa elintarvikehygieniajaostossa ja seuraan läheltä elintarvikehygieniaan liittyviä ajankohtaisia aiheita. Minulla on pitkä kokemus myös yksityiseltä sektorilta, jossa mm. koulutin...
Työskentelen Ruokavirastossa elintarvikehygieniajaostossa ja seuraan läheltä elintarvikehygieniaan liittyviä ajankohtaisia aiheita. Minulla on pitkä kokemus myös yksityiseltä sektorilta, jossa mm. koulutin ravintolahenkilökuntaa omavalvonta-asioissa ja tein auditointeja elintarvikehygieniaan liittyen. Koen todella tärkeäksi yhteistyön eri sidosryhmien kanssa, jotta varmistetaan turvalliset ja laadukkaat elintarvikkeet ja se että löytyy ammattitaitoista ihmisiä, jotka osaavat käsitellä niitä niin, että niistä ei aiheudu kuluttajille vaaraa.
Minna Dammert
toimitusjohtaja
Damico Oy
Damico Oy on jo 15 vuoden ajan suunnitellut ammattikeittiöitä. Suunnittelu lähtee aina nykyisten prosessien kyseenalaistamisesta.
Ammattikeittiön tulee kestää aikaa ja muuntautua...
Damico Oy on jo 15 vuoden ajan suunnitellut ammattikeittiöitä. Suunnittelu lähtee aina nykyisten prosessien kyseenalaistamisesta.
Ammattikeittiön tulee kestää aikaa ja muuntautua tarpeiden mukaan. Damicon kaikki asiantuntijat ovat taustaltaan ammattikeittiöiden
työntekijöitä. Mm. siksi suunnittelu on käytännönläheistä ja tilaajan kustannuksia optimoivaa.
Minna Dammert tuntee niin yksityisen kuin julkisen sektorinkin toimintamallit. Hän hallitsee keskuskeittiötuotannon ja pakkaamisen.
Ekotehokkuus on tärkeä osa niin ruoka- kuin siivouspalvelunkin suunnittelua. Damico tuottaa yksityiselle sektorille hankintarengaspalvelua
ja mm. tästä syytä Dammert on perehtynyt elintarvikkeiden hankintaan.
Hinnat
Normaalihinta | 895 € |
Hintaan lisätään alv 24 %. Hintaan sisältyvät sähköiset materiaalit, kahvi- ja lounastarjoilut.
Yhteyshenkilöt


Paikka
Radisson Blu Seaside
Ruoholahdenranta 3
00180 Helsinki
Tapahtuma järjestetään Radisson Blu Seaside hotellilla Helsingissä, Hietalahdenrannassa. Sisäänkäynti tapahtuu hotellin pääoven kautta, josta opasteet ohjaavat edelleen kokoustiloihin. Suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä mahdollisuuksien mukaan!
Julkiset kulkuvälineet
Raitiovaunut 7 ja 9 pysähtyvät aivan hotellin vieressä (pysäkki Länsilinkki), minkä lisäksi raitiovaunu numero 6:n päätepysäkki (Hietalahti) on aivan hotellin edessä. Katso lisätietoja reittioppaasta.
Saapuminen omalla autolla
Radisson Blu Seaside sijaitsee osoitteessa Ruoholahdenranta 3, Hietalahden pienvenesataman vieressä. Hotellissa on maksullinen pysäköintihalli. Katso lisätietoja »
Majoitus
Olemme neuvotelleet erikoishinnat alla oleviin Helsingin hotelleihin. Mainitse huonetta varatessasi, että olet tulossa Alma Insightsin tapahtumaan, niin etuhinta tulee huomioitua. Mikäli kaipaat lisätietoja hotellien sijainneista, ota yhteys asiakaspalveluumme numeroon (020) 442 4110.
- Radisson Blu -hotellit ja SOKOS-hotellit: alennus -11 % Flex-hinnasta
- Clarion Hotellit: alennus -15 % päivän BAR-huonehinnasta